Skogsmatta anläggning på Stockholms Skogskyrkogård

På Stockholms Skogskyrkogård i Skarpnäck gjordes det en skoglig askgravlund förra sommaren och hösten. För att förstärka den naturliga atmosfären och skapa en vacker, grön yta valde Stockholms stad och projektansvarig MJ Contractor AB att anlägga skogsmattor på en yta närmare 1000 kvadratmeter. Beställaren uttryckte sin tillfredsställelse med projektet genom att säga: 

MJ Contractor AB anlitade Piiraisen Skogsmatta för att leverera och anlägga närmare 1000 m2 skogsmatta på Skogskyrkogården i Stockholm, samarbetet under hela processen fungerade otroligt smidigt och resultatet blev väldigt bra. Själva skogsmattan är jättefin och när den levererades var det inte några delar som var av sämre kvalitet, vi och vår beställare Stockholm Stad är väldigt nöjda.

Under en veckas arbete lades varje skogsmatta noggrant för att säkerställa att skogsmattan smälte in med den omgivande naturen och Skogskyrkogårdens unika karaktär. Skogsmattan som nu pryder en betydande yta på askgravlunden, erbjuder besökare en tyst och fridfull plats att vandra och reflektera. Den harmoniska blandningen av växter och grönska ger inte bara en estetiskt tilltalande yta utan också en känsla av lugn och närhet till naturen.

Projektet på Skogskyrkogården är ett utmärkt exempel på hur moderna tekniker och material kan användas för att förbättra och bevara naturliga platser. Att anlägga skogsmattor har inte bara visat sig vara en lätt och snabb trädgårdsomvandling, utan det har också bidragit till att bevara den biologiska mångfalden och skapa en hållbar miljö.

I en stad där grönområden blir allt viktigare för invånarnas välbefinnande, är detta projekt ett lysande exempel på hur samarbetet mellan entreprenörer som MJ Contractor AB och specialister som Piiraisen Skogsmatta kan skapa vackra och hållbara platser för människor att njuta av i många år framöver.